Sidor

fredag 10 december 2010

Julstök, korv

JULKORV
1½ kg fläskfärs
½ kg kokt potatis
1 dl mjölk
3 dl vatten
2 msk salt
1 tsk vitpeppar
½ tsk nejlikor
½ tsk ingefära
1 krm svartpeppar


Vi tvättade tarmen och den var ännu gosigare i år än förra året.
Det var äckligt att hålla i tarmarna.


När vi gjorde korven luktade det jättegott.


Det var skönt att hålla i tarmarna.


En stog och hållde i tarmen och så stog den andra och tryckte ner köttfärsen i korvapparaten.

Sen knöt vi runt tarmen när vi hade klippt av den . Sen la vi den i en påse.
Vi la den i en plastpåse. Sen fick vi provsmaka och den var jättegod.
Korven var god.

Korven var ännu godare i år än förra året.

Anna-Lena glömde nästan svartpepparn då ropade Irma STOPP.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar