Sidor

söndag 5 december 2010

Bokrecention, Snöhögens hemlighet


SNÖHÖGENS HEMLIGHET
Pia Hagmar
"- Vänta på mig, hojtar Leo, men Rambo har redan försvunnit in i skogen.
Leo kämpar för att följa hundens spår. När han rundar en yvig gran får han syn på en märklig snöhög, säkert två meter hög och rundad som en igloo. I den gräver Rambo så snön yr runt tassarna på honom.
- Hit! ropar Leo.
Men hunden reagerar inte.Han har slutat gräva och står på stela ben och morrar. Raggen på ryggen står rätt upp och hela den lurviga hundkroppen darrar av upphetsning.
- Vad är det? undrar Leo. Vad har du hittat?
han känner sig plötsligt orolig och tittar sig nervöst omkring. Det är någonting hotfullt i luften han inte förstår.
Det här är den fjärde boken i serien om bröderna Aron, Henke och Leo och deras äventyr i skogarna i Dalsland. Pia besöker ofta skolor för att beräta för barnen om sitt skrivande och sina böcker. I början var det mest tjejer som var intresserade, men i dag är det killar som bänkat sig i första raden - och de vill veta allt om Dalslandsdeckarna!"
Så här tyckte barnen om boken:
- Den var spännande, rolig, intressant, pyttelite läskig. Den var sorglig för tänk på alla djuren som var skrala. Den var lagom lång. Och det var en elak man i boken som inte kunde sköta sina djur. Aron var kär i Myggan
Fredrik
- Den var ruskigt läskig och spännande med intressanta bilder i huvudet.
Måns
- Den var spännande och bra.
Henrik
- Den var spännande och rolig att lyssna på. Det var lite förvånande när dom trodde att det var nakna människor i snöhögen.
Viking
- Den var väldigt intressant.
Petter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar